Matiga muffins med kalkonbacon, keso och soltorkad tomat

Ingredienser 8 st:

2 dl äggvita
1 dl keso
1 msk fiberhusk
0,5 dl linfrö
1 dl sojamjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa örtsalt
1 pressad vitlöksklyfta
1 dl hackad soltorkad tomat
100 g kalkonbacon
Färsk eller torkad oregano & basilika
Flingsalt garlic

Utförande:

Sätt ugnen på 175 grader

Vispa äggvitan till ett hårt skum. Blanda de torra ingredienserna för sig och vänd ner dem i den uppvispade äggvitan. Finhacka soltorkade tomater och färska örter. Bryn kalkonbaconet och klipp det i bitar. Tillsätt soltorkad tomat, bacon, örter och keso i degen och rör om noggrant.

Fördela degen i 8 st muffinsformar. Silikonformar är att föredra men vanliga funkar också. Grädda i ugn cirka 30-35 minuter och låt dem svalna helt innan servering.

Avnjut dem precis som de är eller dela dem på mitten och tillsätt något gott pålägg, exempelvis mosad avokado och rökt kalkon.

IMG_7108.JPG

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s