Pannkakor för alla tillfällen (Gluten & mjölkfria)

imagePannkakor är en maträtt som jag aldrig kommer att tröttna på för de går att variera i oändlighet. Med varierande tillbehör passar de lika bra att servera till frukost eller kvällsmat som till lunch eller middag. Med färska bär, hemlagad sylt och en klick sojagrädde blir det en fräsch frukost eller en härlig efterrätt medan en matig fyllning bestående av köttfärs eller en krämig kycklingröra gör det till en perfekt lunch/middag.

Förutom att dessa pannkakor är oerhört lättlagade är de även fria från gluten och mjölk:)

Varsågoda, här är receptet:

Ingredienser ( 4 st tunna pannkakor)

1 ägg
3 äggvitor
2 msk mandelmjöl
1 tsk fiberhusk
1/2 dl sojamjölk
1 nypa salt

Gör så här:

Rör samman ägg, äggvitor, mandelmjöl och fiberhusk. Tillsätt sojamjölk och en nypa salt och vispa till en jämn smet.

Hetta upp en stekpanna, tillsätt stekfett (ex kokosfett) och stek pannkakorna tills de får en fin stekyta.

Annonser

2 thoughts on “Pannkakor för alla tillfällen (Gluten & mjölkfria)

  1. Går verkligen inte att tröttna på pannkakor! Jag ska nog börja med att fylla dem med köttfärs eller kyckling för mer matigare måltid. Annars kör jag oftast med kvarg, bär och grädde som tillbehör.

    • Pannkakor är en ovärdelig maträtt. Jag brukar också mest fylla med kvarg och bär, men det blir även riktigt gott med lite matigare fyllning:) Skinka och kantarellröra är en favorit:)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s