Garnerade skumrutor (low carb)

imageIngredienser:

1 dl äggvita
1 dl sötströ ex. Canderel
2 msk gelatinpulver
1 msk mjölkpulver
1 krm ekologiskt vaniljpulver

Utförande:

Blanda gelatinpulvet med 6 msk kallt vatten i en kopp och låt svälla 5 min. Vispa under tiden äggvitor, mjölkpulver, vaniljpulver och sötströ till ett hårt skum. Lös upp gelatinet genom att värma det en liten stund i micron. Vispa samman gelatinet med äggvitorna med en elvisp. Häll blandningen i en form klädd med plastfolie ca 15×15 cm och ställ i kylen minst 4 timmar tills gelatinet stagnerat. Stjälp upp skumkakan och skär den i lagom stora munsbitar och garnera dem med önskad garnityr.

På bilden har jag garnerat dem med sötad kakao, kokos samt krossade mandlar som är rostade, salta och sötande med sukrin gold.

Lämna en kommentar