Het kycklingfärs med avokadokräm

Ingredienser:

Het kycklingfärs
• 400 g kycklingfärs
• 1 pkt Krossade ekologiska tomater
• 1 näve babyspenat
• 1 skivad vitlöksklyfta
• ½ rödlök
• 1 riven morot
• Flingsalt
• 1 tsk Sambal olek

Avokadokräm
• 1 knippe färsk citronmeliss
• 2 st mogen avokado
• 1 vitlöksklyfta
• Salt & peppar

Ugnsstekt sparris
• ½ knippe grön sparris
• ½ knippe vit sparris
• Salt & peppar
• Vatten

Utförande:
Värm upp ugnen på 225 c. Klyv sparrisen på mitten och lägg den i ett ugnssäkert fat, salta & peppra. Ös på lite vatten och tillaga ca 15-20 min.
Bryn kycklingfärsen tills den är genomstekt. Tillsätt samtliga ingredienser & låt puttra i ca 15 minuter. Tillred under tiden avokadokrämen genom att mixa samman alla ingredienser med en stavmixer till en slät kräm.
Lägg upp sparris & kycklingfärs på en tallrik och klicka över avokadokräm. Ge rätten lite extra spänning genom att strö kokoschips över.

Lämna en kommentar