Kycklingfärsburgare med avokadopesto och lowcarbbröd


Hamburgerbröd (lowcarb)
• 2 hela ägg
• 2 äggvitor
• 1 tsk fiberhusk
• 1 krm salt
• 1 tsk bakpulver
• Sesamfrö (till garnering)

Sätt ugnen på 225 grader.

Börja med att separera äggvitan från gulorna. Lägg två av gulorna i en mindre skål och vitorna i en stor skål. Blanda i fiberhusk, bakpulver och salt tillsammans med gulorna och låt stå en liten stund. Vispa under tiden vitorna till ett hårt skum och vänd försiktigt ner gulorna i äggvitorna och rör som tills allt har blandats samman.
Fördela smeten i 6 st runda ”bröd” på en plåt täckt med bakplåtspapper och strö över sesamfrö. Grädda i ugnen i ca 10-15 minuter. (Bröden ska ha fått fin färg, vara torra och lite luftiga när de är klara)

Kycklingburgare
• 400 g kycklingfärs
• 1 msk sambal olek
• Örtsalt med chili (spicy)

Blanda samtliga ingredienser till färsen och forma till stora och platta biffar. Tillaga i stekpanna eller i ugn tills biffarna är genomstekta.

Avokadopesto
• 1 stor mogen avokado
• 100 g kvarg
• 1 knippe färsk basilika
• 1 vitlöksklyfta
• Några droppar lime
• Örtsalt ramslök

Mixa avokado, kvarg, basilika och vitlök till en slät och krämig massa i en matberedare eller med en mixterstav. Smaka av med örtsalt och tillsätt några droppar lime. Låt stå kallt innan servering

Bred ett lager avokadopesto på brödet, lägg på gurka, rödlök, tomat, kycklingburgaren och toppa med ytterligare en klick avokadopesto. Lägg på locket, smaka av och njut!

Lämna en kommentar