Proteinbröd med nötig karaktär

Ingredienser:

• 120 g mandlar
• 20 g rostade melonkärnor
• 120 g linfrö
• 2 msk fiberhusk
• 50 g valnötter
• 2 st ägg
• 4 st äggvitor
• 100 g pumpakärnor
• 250 g mat & bak kvarg (0,3 %)
• 2 tsk bakpulver
• 1 tsk salt
• 1 msk brödkryddor

Utförande:

Sätt ugnen på 175 grader

Mal mandeln till ett mjöl i en matberedare. Mixa linfrö och fiberhusk tillsammans och häll över i en bunke tillsamman med mandeln.

Tillsätt bakpulver, brödkryddor, salt, valnötter, melonkärnor och pumpafrö och blanda noggrant. Tillsätt ägg och kesella och rör samman till en smet.

Lägg över smeten i en brödform täckt av bakplåtspapper och garnera med sesam och linfrö.

Grädda i ugnen ca 60 minuter.

Annonser

2 thoughts on “Proteinbröd med nötig karaktär

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s