Vissa dagar kan jag vara så otroligt mättad på kött och vad passar inte bättre då än att slänga ihop en vegetarisk lunch, eller nästintill vegetarisk om jag ska vara korrekt, kärtsbollarna innehåller faktiskt äggvita.
Dagens vegetariska alternativ resulterade i sesamgarnerade kikärtsbollar med zucchinipasta kokt i kokosmjölk.
Krispigheten i kikärtsbollarna gifte sig perfekt med den lena, krämiga zucchinipastan så denna lunchmeny kommer troligtvis att återkomma på menyn ett flertal gånger.
Ingredienser:
Kikärtsbollar
- 1 burk kikärtor
- 1 tsk torkad koriander
- ½ tsk ingefära
- 1 msk pofiber
- 2 klyftor vitlök
- 1 st äggvita
- Flingsalt
- Sesamfrö till garnering
Zucchinipasta
- 1 st zucchini
- 1 dl kokosmjölk
- 1 vitlöksklyfta
- Färsk chili
- Flingsalt
Utförande
Sätt ugnen på 225 grader
Mixa samtliga ingredienser till kikärsbollarna i en matberedare eller med en stavmixer. Smaka av med lite salt och mixa ytterligare en stund. Rulla små bollar och täck dem med sesamfrö. Lägg upp dem på ett ugnssäkert fat och stek dem i ugnen ca 15 minuter.
Tillred under tiden zucchinipastan genom att hyvla långa skivor av zucchinin med en potatisskalare. Bryn zucchinin lätt i en upphettad stekpanna tillsammans med skivad vitlök, hackad färsk chili och lite flingsalt. Häll över kokosmjölken och låt puttra en stund.
Servera med kikärtsbollarna, avokadokräm och en härlig, fräsch sallad.
Åh va gott, blir så hungrig när jag läser din blogg! 🙂
Haha, det är lustigt det där, det blir jag också när jag tittar på recept på andra bloggar:)
Pingback: Hemmagjord falafel med goda tillbehör | lår-FETT! | ShapeMeUp!