Att kolla i andras matlådor kan vara otroligt inspirerande. I början av veckan hade en av mina kurskamrater fyllt sin matlåda med thaiköttbullar av kycklingfärs kokta i kokosmjölk. Dessa köttbullar har inte försvunnit från mina tankar sedan dess och därmed började jag söka runt på nätet för ytterligare inspiration. Dock fann jag inget som direkt föll mig i smaken så jag komponerade samman en egen variant med mina absoluta thaiinspirerade favoritkryddor och serverade det med buljongkokt blomkålsris.
Om det blev gott?…Ooooja underbart gott!
Thaiinspirerade kycklingfärsbullar med kokosmjölk
Ingredienser:
Kycklingfärsbullar
- 1 pkt kycklingfärs (400 g)
- 1 st stor pressad vitlöksklyfta
- 1 msk sambal oelek
- 2 tsk torkad koriander
- ½-1 tsk malen ingefära
- 1 nypa salt
Kokosmjölk till kokning
- 1 burk kokosmjölk
- 2 msk Renée Voltaries lantbuljong – citrongräs och chili el. 2 st kycklingbuljongtärningar
- 1 st skivad vitlöksklyfta
- 1 msk sambal olek (obs! minska för mindre hetta om så önskas)
- Ca 1msk finhackad färsk basilika (fungerar även med fryst)
- ½ tsk ingefära
- salt vid behov
Utförande:
Blanda kycklingfärsen noggrant med samtliga ingredienser och rulla till bollar i lagom storlek. Bryn skivad vitlök, sambal olek, buljong, kryddor och örter i en gryta. Späd ut med ytterst lite vatten så att kryddorna blandar sig och bildar en tjock massa.
Tillsätt kokosmjölken och rör om. Lägg i kycklingfärsbullarna och låt dem småputtra i kokosmjölken tills samtliga kycklingfärsbullar flutit upp till ytan.
Servera med buljongkokt blomkålsris, en härlig sallad och en klick avokadoröra.
Låter alldeles fantastiskt gott!
Det var det verkligen, kan starkt rekommenderas 🙂
Gott! Detta får det bli i helgen.
Bra val ;-D
Mmmmm va gott det låter!!!!! 😉
Det var det verkligen, uppskattades av hela familjen 😀