Nyttig & enkel blåbärscheesecake

Bild4 portioner

Ingredienser:

Smuldeg
1 dl mandelmjöl
0,5 dl sukrin gold
2 msk ekologiskt jordnötssmör (osötat)
0,5 dl finriven kokos

Fyllning
200 g frysta blåbär
0,5 burk lättkvarg (125 g)
100 g Philadelphia 3 %
1 dl sukrin melis
1tsk vaniljpulver

Topping
100 g Philadelphia
2 msk sukrin melis

Utförande:

Sätt ugnen på 165 grader.
Blanda samman ingredienserna till smuldegen till en gryning massa. Fördela på en plåt täckt med bakplåtspapper och grädda i ugnen ca 10 min. Låt svalna.

Vispa samman Philadelphia, kvarg, sukrin och vanlijpulver med en elvisp. Rör försiktigt i de frysta blåbären.

Vispa därefter ingredienserna till toppingen.

Varva smuldeg och fyllning i dessertglas och avsluta med en stor klick topping och lite färska bär.

Servera omgående och njut!

 

 

Lämna en kommentar