Quinoa & sesamknäcke (glutenfritt)

Fröknäcke i alla dess former har överkonsumeras kraftigt här hemma den senaste tiden. Mjöl och frösorter har varierats och det mest lyckade resultatet blev kombinationen av quinoamjöl & sesamfrö. Ett välsmakande fröknäcke som går att få riktigt tunt och sprött på grund av de små fröerna. Fröknäcke som innehåller större frösorter är svårt att få sådär riktigt tunt som jag föredrar att ha det.

Detta krispiga och tunna fröknäcke är supergott att bryta i småbitar och servera med en god dipp men passar även alldeles utmärkt att äta med ett gott pålägg:)

Ingredienser:

2 dl quinoamjöl
1,5 dl sesamfrön
0,5 dl linfrö
0,5 dl rapsolja
2 ½dl kokande vatten
1 nypa salt

Garnering:
Flingsalt

Tillagning:

Värm ugnen till 150 grader. Blanda alla torra ingredienser utom flingsalt. Tillsätt olja och vatten och rör ihop. Dela degen i två lika stora delar och klicka ut på varsin plåt täckt med bakplåtspapper. Lägg ytterligare ett bakplåtspapper ovanpå, kavla pappret så att smeten trycks ut till en tunn platta. Ta bort det övre bakplåtspappret och toppa med flingsalt. För att få jämnstora kex kan du skära degen små fyrkanter i degen med en kniv innan gräddning. Iaktta försiktighet.

Grädda i 45-60 min eller tills brödet fått fin färg och blivit krispigt. Ta ut knäcket och låt det kallna.

Förvara torrt i exempelvis en glasburk.

IMG_7584.JPG

2 tankar om “Quinoa & sesamknäcke (glutenfritt)

  1. Mums för fröknäcke! Har inte testat att göra varken med quinoamjöl eller sesamfrön, men kan tänka mig att det blir gott!

Lämna en kommentar