Dagens lunch/middagstips

All julmat står mig upp i halsen trots att det blivit relativt lite av den varan i år. Dock har julhelgens matintag varit mer än tillräckligt för att göra mig mättad på allt vad julmat innebär och därmed kan det vara härligt att för omväxlings skull få lite andra smaker på lunchtallriken.

Efter lite rotande i kylskåpet fick rättika och nötfärs utgöra basen till gårdagen/dagens lunch som resulterade i en krämig rättikagratäng med nötfärs.  Förutom att den smakade otroligt bra, så var den även mycket enkel att tillaga.  Dagens lunch/middagstips blir därmed rättikagratäng med nötfärs.

IMG_6305

Ingredienser:

  • 1 sats rättikagratäng (se receptet här)
  • 400 g nötfärs
  • 2-3 msk Reneé Voltaires lantbuljong, chili och citrongräs
  • 1-2 msk sambal oelek
  • En nypa flingsalt wild garlic

Utförande:

Gör enligt receptet på rättikagratängen, men använd enbart kokosmjölk som vätskebas. (Jag använde mig av den lättare varianten, men det är givetvis en smaksak)

Stek nötfärsen och tillsätt kryddor. Varva rättikabasen med nötfärs i en eldfast form och avsluta med ett ytterligare ett lager med rättikabasen.

In i ugnen cirka 20-30 minuter på 220 grader och servera med avokadopesto och krispig sallad.

2 tankar om “Dagens lunch/middagstips

Lämna en kommentar